Opening nieuw pand VDL Klima Belgium

Op vrijdag 2 oktober 2015 is officieel het nieuwe pand van VDL Klima Belgium aan de Industriestraat in Hamont-Achel, België, geopend door Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, Theo Schuurmans, burgemeester Hamont-Achel en Wim Jenniskens, directeur VDL Klima Belgium. Vanwege de groei die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en de verwachte groei in de toekomst, was uitbreiding noodzakelijk. Het nieuwe pand van VDL Klima Belgium is 12.500 m2 groot, waarvan 10.500 m2 productieruimte en 2.000 m2 voor kantoren en kantine.

Duurzame bouw
Met de bouw van dit nieuwe, duurzame pand heeft VDL Klima de ambitie om een van de modernste bedrijven voor warmtewisselaars in Europa te worden. Voor de bouw is er gebruik gemaakt van duurzame technieken. Zo is er warmte en koude opslag in de bodem. Daarnaast wordt het regenwater hergebruikt voor het doorspoelen van de toiletten en zijn er energiezuinige compressoren, waarvan de afvalwarmte in de winter de hal ingeblazen wordt. Tenslotte wordt er overal LED-verlichting toegepast welke daglichtafhankelijk ingeregeld wordt.

VDL Klima
In 1908 is Klima, moederbedrijf van VDL Klima Belgium, opgericht. Het is één van de oudste, industriële ondernemingen in Eindhoven. De eerste producten die werden geproduceerd, waren luchtverwarmers voor de textielindustrie en utiliteitsmarkt. Gedurende de jaren heeft VDL Klima zich ontwikkeld tot een bedrijf dat ventilatiesystemen en warmtewisselaars, waaronder lucht/lucht koelers, lucht/water koelers, boxcoolers en shell and tube warmtewisselaars, voor diverse toepassingen zoals generatoren, transformatoren, omvormers en voortstuwingssystemen ontwikkelt en fabriceert. VDL Klima is actief in de marktsegmenten scheepvaart en maritieme industrie, energieopwekking en -omzetting, landbouw- en voedingsmiddelenindustrie. Bij VDL Klima Belgium werken 74 medewerkers.

KDL
Auteur: Mark Francot | Publicatiedatum: 5-10-2015
Naar het nieuwsoverzicht
Boxcooler
Boxcooler